#StudiecirkelAlmedalen

seminarier-samtal-workshops

Validering – mer än att översätta betyg

Seminarium. Branschorganisationen Studieförbunden driver ett treårigt projekt som syftar till att validera generella kompetenser hos 3000 ungdomar i minst 100 kommuner runt om i Sverige. 

  • Datum: 6 juli, 2016
  • Tid: 15:00
  • Plats: S:t Hansgatan 1, Visby

Generella kompetenser är de kunskaper, förmågor och färdigheter som är viktiga på en arbetsplats oavsett bransch eller yrkesområde.

Flera aktörer, bl.a EU och OECD har identifierat dessa kompetenser som viktiga. På seminariet kommer Studieförbunden att berätta om projektet utifrån såväl de ungas perspektiv som arbetsgivarperspektiv.

Vi kommer även att beskriva varför folkbildningen och de tio studieförbunden är särskilt lämpade för att validera generella kompetenser, samt resonera kring hur olika aktörer kan samverka med dem kring validering.

Anna-Sara Schultz, Isabelle Hall och Linnea Landstedt. Tre fantastiska unga föreningspersoner och eldsjälar som valt att synliggöra sina färdigheter genom vårt valideringsprojekt. Här berättar Isabelle med egna ord om sig själva, validering och om sina förväntningar inför Almedalsveckan: