#StudiecirkelAlmedalen

seminarier-samtal-workshops

Ickevåldets vägar – fred i terrorns tid

Ickevåldets vägar – fred i terrorns tid
LÄS VIDARE
Seminarium. Om utmaningar i samhället och hur ickevåldets principer kan vara en bättre och fredligare väg att gå för att bekämpa terrorism. Vilken plats har ickevåld i dagens samhälle, där terrorns närvaro gör sig ständigt påmind?

  • Datum: 4 juli, 2016
  • Tid: 15:00
  • Plats: Katolska kyrkan, S:t Drottensgatan 12, Visby
  • Lokal: Newman/Bildascenen

Ickevåld i terrorns skugga är titeln på en bok som släpps i september, där olika skribenter ger sin syn på pacifismens och ickevåldets betydelse i den värld vi lever idag. Skribenter till boken är: Isak Svensson, professor vid Institutionen för freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet, som skriver om jihadist-konflikternas uppkomst och varaktighet och ickevåldsupproren som blev kidnappade, Bitte Hammargren, författare, journalist och just nu redaktör hos er på Utrikespolitiska institutet. Joel Halldorf, Teologie doktor på Teologiska Högskolan som skriver historiskt om kopplingen religion och konflikt. Sofia Walan, krönikör på tidningen Sändaren och före detta generalsekreterare för Kristna Fredsrörelsen som skriver en text om möjligheter för fred i vår tid.

Medverkande: Bitte Hammargren, mellanösternkännare/journalist,  Sofia Walan, regionchef, Studieförbundet Bilda Öst, Isak Svensson, professor, Uppsala universitet, Lotta Sjöström Becker, moderator, Kristna Fredsrörelsen

Kontaktperson: Julle Bergenholtz, Kommunikatör, Kristna Fredsrörelsen, 084536845, julle.bergenholtz@krf.se

Twitter:@kristnafreds

Arrangörer: Kristna Fredsrörelsen, Studieförbundet Bilda