#StudiecirkelAlmedalen

seminarier-samtal-workshops

Hur våra handlingar kan förändra världen

Hur våra handlingar kan förändra världen
LÄS VIDARE
Seminarium om att gå från att se människor som objekt till subjekt. Välkommen att delta i ett samtal om mod och förändrade perspektiv.

  • Datum: 5 juli, 2016
  • Tid: 14:30
  • Plats: Birgers gränd 7, Visby
  • Lokal: Ideella trädgården

Vad händer när vi sätter människan och dennes förmågor i centrum? När vi går från att se människor som objekt till subjekt? Från offer till rättighetsbärare? Vilka förändringar innebär det i människosyn, förhållningssätt och arbetssätt? Vilka resultat leder det till?

Under seminariet möter du tre spännande exempel på detta perspektivskifte; Vårdförbundets arbete för personcentrerad vård med jämlik hälsa med ett holistiskt synsätt som tar hänsyn till hela människan. Partnerskap Skåne som är en holistisk systembaserad utvecklingsplattform för ett hälsofrämjande och inkluderande mottagande av nyanlända flyktingar. Sensus arbete med utbildningar kring barnets rättigheter och barnkonsekvensanalyser.

Medverkande: Lisbeth Löpare Johansson, Vårdstrategisk chef, Vårdförbundet, Katarina Carlzén, Utvecklingsansvarig, Länsstyrelsen Skåne, Stefan Elmer, Verksamhetsutvecklare, Sensus studieförbund, Mikaela Javinger, psykiatridebattör/skribent med patienterfarenhet och Ann-Katrin Persson, Moderator, Förbundsrektor, Sensus studieförbund

Arrangörer: Vårdförbundet och Sensus studieförbund