#StudiecirkelAlmedalen

seminarier-samtal-workshops

Hur bekämpar vi prostitution och människohandel i Sverige och hur kan olika aktörer samverka?

Hur bekämpar vi prostitution och människohandel i Sverige och hur kan olika aktörer samverka?
Seminarium. Trafficking är vår tids slaveri och miljontals människor drabbas. De flesta offer är kvinnor och barn, som utnyttjas för sexuella ändamål. Hur ser kopplingen mellan prostitution och människohandel ut? Hur kan aktörer från stat och civilsamhälle samverka i kampen mot prostitution och människohandel?

  • Datum: 6 juli, 2016
  • Tid: 13:00
  • Plats: Katolska kyrkan, S:t Drottensgatan 12, Visby
  • Lokal: Newman/Bildascenen

Elise Lindqvist, ”Ängeln på Malmskillnadsgatan”, har i 20 år hjälpt prostituerade kvinnor på Stockholms prostitutionsgata. Hon såldes till prostitution som tonåring och utsattes för sexuella övergrepp som barn. Hur ser situationen ut för prostituterade i Sverige i dag?

Kriminalinspektör Simon Häggström är författare till boken ”Skuggans lag” och chef för Stockholmspolisens prostitutionsgrupp. Hur arbetar Stockholmspolisen för att bekämpa prostitution? Fred Nyberg är professor i biologisk beroendeforskning vid Uppsala universitet. Hur påverkar droger i denna typen av brott, hur är kopplingen mellan drogindustrin och traffickingindustrin och hur viktig är drogavvänjning vid exitprogram? Emma Cotterill är jurist och ansvarig för människohandelsfrågor vid Frälsningsarmén i Helsingborg och samordnare för Nationella Stödprogrammet. Hur kan olika aktörer samverka för att bekämpa prostitution och människohandel?

Medverkande: Elise Lindqvist (ängeln på malmskillnadsgatan, St:a Clara kyrka), Ruth Nordström (chefsjurist, moderator, Scandinavian Human Rights Lawyers), Fred Nyberg (professor i biologisk beroendeforskning koordinator, u-fold uppsala universitet, Uppsala Universitet), Simon Häggström (författare till boken ”skuggans lag” och kriminalinspektör vid stockholmspolisens prostitutionsgrupp, Polisen), Emma Cotterill (jurist och samordnare för nationella stödprogrammet, frälsningsarmén, Frälsningsarmén, Helsingborg)

Kontaktperson: Ruth Nordström (chefsjurist, Scandinavian Human Rights Lawyers), 070-725 19 17, ruth.nordstrom@shrl.eu

Arrangörer: Scandianavian Human Rights Lawyers, Studieförbundet Bilda, Libris Förlag