#StudiecirkelAlmedalen

seminarier-samtal-workshops

Ett maskrosbarn – om att vara ung, utsatt och levande

Ett maskrosbarn – om att vara ung, utsatt och levande
Föreställning. Hur skulle det se ut om alla system kring ett barn gjorde sitt yttersta för att hjälpa den unga att använda sina resurser på bästa möjliga konstruktiva sätt? Vad önskar barn som lever i svåra förhållanden av vuxenvärlden? Hur beskrivs livet ur ett maskrosbarns perspektiv?

  • Datum: 6 juli, 2016
  • Tid: 17:30
  • Plats: Adelsgatan 43, Visby
  • Lokal: Vårdklockans kyrka

Ett maskrosbarns försvarstal är en teaterföreställning och en samtidsundersökning som bygger på Emilias egna berättelse men också på samtal med andra ungdomar i Gävleborgs län.

På scenen står Emilia Stenberg. Hon är en tjugotvååring från Norrsundet som fortfarande bor hemma, och enligt vissa ett typiskt maskrosbarn: uppvuxen med en frånvarande, missbrukande pappa, en ensamstående mamma som inte orkar, och en stängd omvärld som tycks välja att inte se hennes utsatthet.

Medverkande: Emilia Stenberg (skådespelare), Reine Lööf (Foajé X), Elsa Szatek (adjunkt i dramapedagogik, Högskolan i Gävle)

Kontaktpersoner: Daniel Ryderholm (informatör, Hela Människan), 08-691 06 66 fungerar som mobil, daniel.ryderholm@helamanniskan.se / Mona Örjes (Förbundsordförande, IOGT-NTOs Juniorförbund), 0733-83 83 42, mona.orjes@junis.org

Arrangörer: Hela Människan, Studieförbundet Bilda, Junis, IOGT-NTOs Juniorförbund