#StudiecirkelAlmedalen

seminarier-samtal-workshops

Att stärka barns motståndskraft, särskilt barn med trassel hemma

Att stärka barns motståndskraft, särskilt barn med trassel hemma
LÄS VIDARE
Seminarium. Alla människor möter större eller mindre svårigheter. Hur kan vi hjälpa barn till strategier som gör att de går stärkta ur svårigheter och kriser?

  • Datum: 4 juli, 2016
  • Tid: 09:00
  • Plats: Kilgränd 1, Visby
  • Lokal: Soberian

”Jag vill, jag kan, jag törs” är ett pedagogiskt material för förskola, skola, socialtjänst och föreningar. Det är framtaget av sex universitet i Europa och vänder sig till 4-12-åringar. Metoden fokuserar på barnens aktivitet och delaktighet, samtidigt som den önskar involvera föräldrarna. Du som arbetar i förskola, skola, socialtjänst eller i idéburen organisation har möjlighet att, under utvärderingsperioden, få utbildning och material utan kostnad. Metod och forskningsprojekt presenteras. Materialet bygger på olika teman som: kommunikationsfärdigheter, hälsosamma relationer, positivt tänkande, självbestämmande, bygga på styrkor och att göra svårigheter till möjligheter. Mindfulness, aktiviteter och övningar finns i olika svårighetsgrad som gör att du själv kan anpassa materialet till din grupp.

Medverkande: Barbro Henriksson, projektledare

Kontaktpersoner: Anna Carlsson Sheikh, förbundskonsulent, IOGT-NTOs Juniorförbund, Junis, 073-372 62 78, anna@junis.org, Barbro Henriksson, projektledare, barbro.henriksson@junis.org

Arrangörer: Junis, IOGT-NTOs Juniorförbund, NBV, Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet

Entré och lokal tillgänglig för rullstol, Allergihänsyn, Miljödiplomerat